Web Sitesi Ziyaretçi Sayısını Öğrenmek için 4 Araç
Web sitesinize kaç kişinin girdiğini merak ediyor musunuz? İnternet siteniz için ziyaretçi sayısını ve istatistiklerini öğrenebileceğiniz 4 muhteşem aracı yakından inceleyelim.
Web Sitesi Ziyaretçi Sayısını Öğrenmek için 4 Araç
Bir başkasına ait web sitesi ziyaretçi sayısı ve tıklanma istatistiklerinizi bize gösteren araç olan website informer ile başlayalım.
1. Website Informer
Geçen gün bazı web sitelerinin günlük veya aylık ziyaretçi rakamları lazım oldu. Örneğin, webktekno.com’u günde kaç kişi ziyaret ediyor? Yada Facebook’u, Instagram’ı veya diğer web sitelerinin ortalama ziyaretçi sayılarını hızlıca öğrenebiliriz.
website.informer Web sayfasının ismini girdiğinizde size günlük kaç kişinin ziyaret ettiğini söylüyor. Sadece kendi siteniz için değil rakip sitelerin ve başka sitelerin ziyaretçi sayısını bu site ile öğrenebilirsiniz. Doğruluk derecesi nedir? diye aklınıza düşünebilirsiniz. Fakat kendi blogumda kullandığım 4 adet istatistik programından elde ettiğim blogumun günlük ziyaretçi sayısı ile bu sitenin bana verdiği rakamlar ile örtüşüyor. Bir şans verin bence.
Burada daily visitors yazan yerde internet sitenin günlük ziyaretçi sayısı öğrenme imkanı veriyor. Daily pageviews yazan bölümde günlük sayfa görüntülenmesi Alexa Rank: ise alexa görünürlük değerini belirtmektedir.
Bununla beraber alt domainleri var ise subdomains gibi bunları belirtmekte bağlı olduğu dns adreslerini vermektedir. Bununla bağlı olarak Dns Serverlerinin ve IP adreslerinin bağlı olduğu adresleri görebilirsiniz.
2- Alexa.com
Diğer bir Server ise Alexa.com Burada ise websitenin görünürlüğü ile ilgili bilgi vermektedir. Hangi ülke üzerinde görünürlüğü fazla nereden ve hangi keyword üzerinden ziyaretçi çektiği bilgilerini de vermektedir.
3- Yandex Metrica
Yandex metrica ile, Kimin ne zaman hangi konumdan ve hangi bağlantıdan sitenize girdiğini öğrenebilir bununla ilgili optimizasyonları sağlayabilirsiniz.
Yandex metrica ile ne kadar ziyaretçi aldığınızı Tıpkı Google Analytics’te olduğu gibi görebilirsiniz. Web sitenizde hem analytics hem yandex metrica kullanabilir size sunulan verileri kıyaslayabilirisiniz.
4- Google Analytics
Kendinize ait yani yönetimi sizde olan bir web sitesinin Google Analytics aracı ile ne kadar trafik (ziyaretçi) aldığını görmek tamamen ücretsizdir.
Google tarafından, veri madenciliği için kurulmuş, en iyi analiz aracıdır. Bu araç sayesinde siteniz hakkında onlarca bilgiye ulaşmanız mümkündür. Sitenizde anlık ne kadar trafik var? Sitemde şuan kaç kişi var? Gibi sorularınıza cevap olacak harika anlık trafik takibi aracı mevcuttur.
Sosyal medya’dan gelen trafikleri, Arama Motorların’dan gelen trafikleri filtreli bir şekilde gösteren bu araç tamamen ücretsiz ve her Gmail hesabı olan kişinin kullanabileceği bir araçtır. Bir gmail hesabı ile 50 siteye kadar analiz etme izniniz bulunmaktadır.
Gmail hesabınızla Analytics’e giriş yaptıktan sonra size verilen ziyaretçi sayısı öğrenme kodunu sitenize ekleyip panel üzerinden gelen trafiği kontrol etmeniz, yapmanız gereken tek işlemdir.
Google Analytics’i Kullanmaya Başlama Rehberini inceleyerek Analytics hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.
Google Analytics’le aşağıdakiler gibi önemli soruların cevaplarını öğrenebilirsiniz:
- Web sitemi kaç kişi ziyaret etti?
- Sitemde ne kadar zaman geçirdiler?
- Sitemi, Google, başka arama motorları veya başka web siteleri yoluyla mı buldular?
- Ziyaretçiler yerel miydi yoksa ülkenin ya da dünyanın başka yerlerinden miydi?
- Sitemden alışveriş yaptılar mı veya istediğim başka bir işlemi gerçekleştirdiler mi?
- Web sitemden hangi noktada ayrıldılar?
Web Tasarım uzmanına mı ihtiyacınız var? Aşağıdaki formu doldurun hemen görüşelim.
Alexa adamdır! :)
ne zamandır böyle bir şey arıyordum valla cok iyi oldu bu
Hayır çok ciddiyim :) benim siteyi yazıp deneyebilirsin.
Yani buraya istediğim siteyi yazıp günde kaç kişi girmiş bu siteye? öğrenebiliyor muyum? Şaka yapıyosun bence
Ben ziyaretçi sayısı ve diğer istatistiksel bilgiler için Google Analytics kullanmayı tercih ediyorum. Çünkü her anlamda kullanışlı ve oldukça detaylı raporlar sunuyor.
Bu siteler ortalama sonuç verir. yüzde yüz garantili sonuçlar vermez.
Merhabalar
Blogunuzu google da tesadüfen denk gelerek buldum. Yazınızda bahsetmiş olduğunuz Website Informer sitesine girerek kendi sitemi sorguladım ama sonuçlar google analiz ile hiç uyuşmuyor. Hatta Website Informer sitesi, blogumun eski 3-4 ay önceki ekran görüntüsünü gösteriyor.
Teşşekürler çok güzel ve bilgilendirici makale olmuş.
muazzam bir anlatım teşekür ederim
web siteme kaç kişi girdiğini google analitik aracını kurup öğrendim. mobilden tabletten bilgisayardan kaç kişi girmiş hepsi gözüküyor tavsiye ederim.
Yorum için teşekkürler. Bende sıkça kullanıyorum o aracı.
Rakiplerin analizi için Website Informer gerçekten çok kullanışlı. Güzel hazırlanmış ellerine sağlık
teşekkürler
Hepsi kullanışlı ama bunların haricinde bir de statcounter var. Statcounter de fena değil gibi. Listeye eklenebilir.
Yazdığınız siteyle alakalı rapor oluşacak kadar veri toplanmamış olabilir.
Ben yazdım her hangi bir veri olmadığı söylendi
Tabiki de iyi bir program
denemek gerek bence