SEO

En iyi 10 Ücretsiz Seo Aracı

SEO çalışmalarınızda kullanabileceğiniz birbirinden işe yarar ve ücretsiz araçlar bulunuyor. Her SEO aracının kendine göre farklı kullanım alanları ve özellikleri olduğundan hepsini aynı anda kullanmanızı tavsiye ederim. Seo uzmanı olarak kullandığım ücretsiz seo araçlarına beraber göz atalım.

1. Google Search Console

Google Search Console Nedir? Nasıl Kullanılır? | CRM Medya

Daha önceki ismi türkçe isimiyle Google Web Yöneticisi Araçları olan bu araç, 20 Mayıs 2015 seneninde Google tarafından Google Search Console ismini aldı.

Google Search Console, kesinlikle SEO çalışmalarında kullanılması şart olan çalışma yapılması şart olan temel, temel işlevleri olan fiyatsız araçların başında bulunuyor. SEO çalışması yapılacak İnternet site için geniş ölçekli inceleme fırsatları sunmasının yanında, site içi irtibatlarının ayarlanması, backlink düzenlerinin tertip etmesi, İnternet sitenizde bulunan robots.txt ve sitemap.xml dosyalarının kontrol edilmesi ve mobil uyumluluk olmayan internet site sayfalarının da çözümlemesinde büyük kolaylık ve fikir sahibi olmamızı sağlıyor.

Bu işleri yaparken bu arada da Google Analytics gibi diğer Google ürünleriyle beraber irtibatta olmanızı sağlayan Google Search Console, SEO çalışmalarında mutlaka kullanılması gereken SEO araçlarından biridir.

2. Google Analytics

Google Analytics | SmartPro Bilgisayar Akademisi

Web sitenizin arama motorlarında ki görünümünden tutun da sitenizde anlık ne kadar ziyaretçiniz var, sitenizde yapılacak tertip etmeler ile birlikte ziyaretçi sayınız nasıl artırır sorduğumuz bu suallere yanıt bulabilmeniz için mutlaka çalışmalarınızda Google Analytics kullanmanız gerekmektedir. Web sitenizde oluşan trafik ile ilgili hemen hemen her noktada bilgi verebilen Google Analytics aracı tamamiyle fiyatsız olup aynı vakitte da geniş özellikleriyle çalışmalarınızda olması gereken araçlardan biri.

Bilhassa de yapılan çalışmalarda yukarıda söz etmiş olduğum Google Analytics ve Google Search Console hesaplarını birbiriyle ilişkendirerek sitenizin arama trafiği hakkında da daha geniş bilgi alabilirsiniz. Web sitenizde ayrı olarak Özelleştirilmiş Rapor Görünümü ve Kişiselleştirilmiş Gösterge Tablolarını oluşturarak Google Analytics uygulamasını daha randımanlı kullanabilirsiniz.

3. Google AdWords Keyword Planner

Cómo usar el Planificador de Palabras Clave de Google Marketing Digital

Türkçe isimi ile Google Anahtar Kelime Tasarılayıcısı olan ve daha çok Google Ads kullanıcılarını yönelik olsada, yapılan SEO çalışmalarının vazgeçilmez araçlarından biridir. Gruplaşmış olarak belirlenen anahtar kelimelere veyahut anahtar kelime dizinlerine yönelik arama boyutu almanızı sağlayan ve çeşitli olarak arama terimi tavsiyesi veren Anahtar Kelime Planlayıcı, çalışmalarınızda fiyatsız olarak kullanılabilecek araç. Tek yapmanız gereken tek şey Google AdWords hesabı oluşturmak.

4. Google Trends

Google Trends Logo

Google Trends uygulaması, ziyaretçiler tarafından arama motorlarında en çok arama yapılan terimlerden tutun da belirlenen anahtar kelimelerin istatistiğine kadar geniş bir yelpazade tutarak bilgi edinmenizi sağlayan Google aracıdır. SEO projesi içerisinde fazla bir ehemmiyeti olmasa da kendine has özellikleri sayesinde çalışmalarınızda sizlere yardım edecek.

5. Bing Webmaster Tools

Halloldubil - E-Ticaret sitesine Bing Web Yönetim Araçları (Bing Webmaster Tools) kurulumu yaparım.

Bir çok Web site yöneticisi Google Search Console kullanıyor. Aynı Search Console gibi Bing Webmaster Tools programı da Google Search Console gibi bir çok konuda bilgi akışı sağlayan bir araç. Özellikler itibariyle ise bir kaç nokta da ön tasarıda durarak avantaj sağlayabiliyor. Bing Webmaster Tools, Google Search Console’a göre daha çok derin bir araştırma, çözümleme yapmasına ve SEO geliştirme tavsiyeleri içeren etkenlere sahip bir araçtır.

6. Yandex Metrica

Yeni Başlayanlar İçin Yandex Metrica Kurulumu

Google arama motorunun arka tasarınında kalmamak için çalışmalarını sürdüren her daim kendini yenileyen Bing gibi sektöre dahil olmaya çalışan bir başka arama motoru olan Yandex Metrica ile hem Web yöneticilerine hem de SEO danışmanlarına hizmet sağlamakta. Google Search Console ve Bing Webmaster Tools benzeri çalışma işlevi olan Metrica’nın özelliklede Rusya pazarında yararlı olabileceği araç.

7. Screaming Frog

How you can use Screaming Frog in digital marketing or SEO world? | Curvearro

Screaming Frog, Arama motoruna bağlı olmadan fakat kısıtlı olarak hizmet veren fiyatsız aracımız. İndirdiğiniz fiyatsız sürümü ile  500 irtibata kadar Google taraması yapabildiğiniz bu araç, oldukça geniş işlevlere sahip.

Bilgisayarınıza indirip kurabileceğiniz hemen peşinden kullanmaya başlayacağıız Frog Windows’un haricinde diğer işletim sistemlerinde de çalışabilmesi ile tüm dikkatleri üzerinde topluyor. Şayet bu aracı lisans olarak satın alıp fiyat olarak 149 pound öderseniz. Ücertli sürümü  ile sınırsız bir şekilde tarama yapılabiliyor bu yaptığınız analizleri kaydedip tüm yapılandırma seçeneklerine erişirsiniz.

8. Black Widow

En Popüler Ücretli & Ücretsiz SEO Araçları Hangileridir? » Proji Dijital Pazarlama Ajansı

Web site yapısını başka bir deyişle web sitenin bilgi mimarisini görebileceğiniz Black Widow seo aracı ile bariz olarak sitenizin yapısal düzeni ve site içi linkleme eksikliğinizi saptayabilirsiniz. Oldukça hızlı ve kolay olarak kullanacağınız araç ile site yapısında garip gördüğünüz bölümleri belirleyebilirsiniz.

9. Soovle

Soovle, SEO aracı yazılan bir arama terimiyle alakalı diğer arama terimlerini görmenizi sağlayan geniş çaplı kullanabileceğiniz araç. Yazdığımız arama terimiyle alakalı olan tüm arama metinlerini arama motorlarından çekerek internet site yöneticilerine listelemekle.

10. Ubersuggest

Neil Patel Acquires the Keyword Suggestion Tool, Ubersuggest and Drastically Improves It - Winning Marketing Strategies

Ubersuggest, Soovle benzer bir mantıkla çalıştığını söyleyebiliriz. Bu seo aracın mantığını kısaca anlatmak gerekir ise yazdığınız kelime kombinasyonlarını göstermesidir. Ancak Soovle ile arasında birkaç fark var, Übersuggest birçok dilde hizmet verdiğini ve sadece Web aramalarını değil, Görsel, Haberler, Alışveriş gibi kategorileri de destekleme opsiyonu olduğunuda hatırlamakta fayda var.

İlgili Makaleler

18 Yorum

  1. Hemen hemen paylaştığınız çoğu ücretsiz seo araçlarından yararlanıyorum. Özellikle de Screaming Frog gerçekten harika bir yazılım. Site içindeki çoğu hatayı tespit ediyor.

  2. şuana kadar gördüğüm en iyi seo araçları derlemesi olmuş. emeğinize sağlık. teşekkürler

  3. Google Trends ve Google Keyword Planner en çok kullandığım araçlar, ilgili kelimeleri analiz etmek de çok faydasını görüyorum. Mangools’u da tavsiye ediyorum.

  4. Trends gerçekten önemli, özellikle haber sitesi kıvamında bir siteniz varsa. Übersuggest’i duymuştum ama kullanmadım.

  5. Bu yazı SEO ile yeni yeni tanışanlar için harika bir kaynak olmuş. Özellikle de kendi sitesinin durumu ile ilgili analizler yapmak isteyenler için oldukça faydalı. Google Search Console ve Google Analytics’in yanı sıra diğer araçlarında bilinmesi çok önemli. Kelime bazlı çalışmalarda aranma potansiyelini keşfetmek açısından AdWords Keyword Planner oldukça faydalı bir araç. Öte yandan sitenin tıklama haritasını çıkarmak için Yandex Metrica oldukça başarılı.

  6. Merhaba yeni bir site açtım ve verdiğiniz bilgiler doğrultusunda sitemi daha iyi kontrol etmeyi trafik ziyaretlerimin nereden olduğunu ve seo hakkında görüşlerim arttı teşekkür ederim.

  7. Yazınızı tamamıyla okudum ve gayet başarılı buldum. Aralarında kullandığım seo araçları mevcut. Kullanmadıklarımıda not aldım. Başarılar böyle yazıları bolca bekliyoruz.

  8. Yazınızı tamamıyla okudum ve gayet başarılı buldum. Aralarında kullandığım seo araçları mevcut. Kullanmadıklarımıda not aldım. Başarılar böyle yazıları bolca bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu