WordPressWordPress Eklentileri

WordPress Yedekleme Eklentileri

Bu yazımda en iyi WordPress yedekleme eklentilerini listeledim. Kullanım alışkanlığınıza göre bir tanesini seçip yedekleme yaparsan sürekli kullanabilirsiniz.

WordPress siteniz veritabanı çökmesi, tema bozulması, eklenti uyumsuzluğu veya hosting firması kaynaklı sorunlarda dahil olmak üzere, birçok nedenden ötürü çökebilir. Ancak işleri şansa bırakmanız gerekmiyor. Her ihtiyacı karşılayan ücretsiz WordPress yedekleme eklentileri bulunmaktadır. En kötü senaryoda, değerli verilerinizi almış olduğunuz en yakın tarihli yedekten kolayca geri dönebilirsiniz.

Haftalık, aylık ve günlük yedek almak önemlidir. En azında haftalık yedek almayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Vaktim yok uzun sürüyor diyorsanız, vermiş olduğum hemen hemen tüm eklentiler zamanlama özelliği sayesinde sizin yerinize yedekleme işlemlerini sorunsuzca yapabiliyor. Sonradan pişman olmamak için WordPress sitenizi yedekleyin!

BackupGuard

WordPress sitenizin yedekleme, geri yükleme ve taşıma işlemlerini sorunsuzca yapabilirsiniz. Ayrıca kendi bilgisayarınızda saklamanız için yedek dosyanızı indirebilirsiniz. Profesyonel sürümü, yedekleme zamanlaması ve çeşitli bulut depolama hizmetlerine bağlamanıza olanak sağlıyor.
Yedekler: Veritabanı ve Dosyalar (yedeklenecek dosyaları özelleştirebilirsiniz)

JetBackup – WP Backup, Migrate & Restore

WP-DBManager

WordPress veritabanınızın düzenli olarak yedeklerini zamanlayabilir ve e-postayla size gönderebilir. Ayrıca sunucunuz üzerinde WordPress veritabanı yedeklerinizi arşivleyebilmektedir. Eklenti kullanım açısından oldukça kolaydır. Ayrıca, otomatik veritabanı optimizasyonunu ve onarımı zamanlayabilirsiniz.
Yedekler: Sadece Veritabanı

WP-DBManager

WP Time Capsule

Her seferinde tam yedekleme için zaman ve kaynak harcamak yerine, WP Time Capsule yalnızca değişen dosyaların yedeklemesini gerçekleştirir. Yedeklemeleri Dropbox, Amazon S3 ve Google Drive hesabınıza zamanlayarak yükleyebilirsiniz.
Yedekler: Veritabanı ve Dosya Sistemi

WP-DBManager

WPBackItUp

WPBackItUp, sitenizin yedeğini tek bir tıklama ile oluşturabiliyor. Eklenti, yedeklemeyi web sunucunuz içerisinde zip dosyası olarak saklayabilmekte. Hazırlanmış olan yedekleri e-posta ile size bildirebilmektedir.
Yedekler: Veritabanı ve Dosya Sistemi

Backup and Restore WordPress – Backup Plugin

UpdraftPlus

UpdraftPlus, WordPress yedekleme işlemi için kullanabileceğiniz en güçlü eklentilerden biridir. Eklenti, size yedek almak istediğiniz dosyaları seçmenize izin verir. Yedek alma işlemini zamanlayabilir ve ayrıca bilinen tüm bulut depolama sistemlerine yükleme işlemini sorunsuzca yapabilir. Ayrıca gelişmiş site taşıma fonksiyonu sayesinde sitenizi istediğiniz sunucuya sorunsuzca aktarabilirsiniz.
Yedekler: Veritabanı ve Dosya Sistemi (yedeklenen öğeyi özelleştirmek için bir seçenekle birlikte)

UpdraftPlus: WordPress Backup & Migration Plugin

WP Database Backup

Sitenizin veritabanını bulut depolama, e-posta veya FTP üzerine yedekleyebilmektedir. Zamanlama özelliği sayesinde, belirli aralıklarla yedek alma işlemini yapabilirsiniz. Veritabanı yedeklemesi için özelleştirme yapabilirsiniz, istemediğiniz tabloları yedek içerisine dahil etmez.
Yedekler: Sadece Veritabanı

WP Database Backup – Unlimited Database & Files Backup by Backup for WP

BackWPup

Siteniz için yedeklemeleri zamanlayabilir ve bulut depolama sistemlerinde saklayabilirsiniz. Yedeklemeler zip, tar, tar.gz veya tar.bz2 formatlarında sıkıştırılabilir. BackWPup ayrıca veritabanınızı kontrol eder, onarır ve optimize eder.
Yedekler: Veritabanı ve Dosya Sistemi

BackWPup – WordPress Backup Plugin

BackUpWordPress

WordPress paylaşımlı hosting kullanan siteler için özellikle tavsiye ettiğimiz bir eklentidir. Özel bir kurulum gerektirmez. Diğer WordPress yedekleme eklentileri, gibi bir çok özelliği kendi bünyesinde barındırması sebebiyle yeni başlayanlar için ideal bir seçimdir.
Yedekler: Veritabanı ve Dosya Sistemi

BackUpWordPress

İlgili Makaleler

11 Yorum

  1. uzun zamandır wordpress’te otomatik yedek alma eklentisi arıyordum. Yazıyı okuduktan sonra backupGuard WordPress yedek alma eklentisini görüp indirdim. ayarları cok basit başka hiçbir eklentiye gerek yok yani

  2. Önerileriniz üzerine UpdraftPlus kullanmaya başladım süper bir eklenti. Hızlı bir şekilde Google driver a yedekledim sitemi.

      1. Şuan sistemimde BackupGuard yedekleme eklentisi kurulu. Yetiştirebilirsem bu hafta detaylı kurulum yazısı yazacagım zaten

  3. hocam bu önerdiğiniz yedekleme eklentileri kurdum ama yedekleme yapmıyor. wordpressimin sürümüyle alakalı olabilir mi?

  4. Merhaba. WordPress site taşıma eklentisi ariyorum ama taşıyacağım hedef sitedeki verilerin gitmesini istemiyorum . eski sitedeki dosyalari Resimleri vs. Yeni siteye ekledim. Ama yazilari ekleyemiyorum. İki site de WordPress . Databaseleri birlestiremiyorum. Db nin icinde yer alan wp_ ön eki . İkis sitede de farkli. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu